Universum Achterhoek fase 3

05 juli
t/m
31 augustus
2014

Twee stations heeft de Universum-expres inmiddels in volle stoom aangedaan. Nu het volgende traject met andere kunstenaars, andere kunst, alleen het uitgangspunt blijft onwrikbaar Universum Achterhoek.

Van 5 juli tot en met 31 augustus 2014 zijn de tentoonstellingsruimtes en de beeldentuin van galerie Espace Enny een podium voor het kunstenaarscollectief de-Passages.

de-Passages is een nomadisch kunstenaarscollectief dat tentoonstellingen maakt met een wisselende groep kunstenaars uit verschillende disciplines. Zij maken een serie exposities op uiteenlopende locaties, die elkaar associatief en inhoudelijk aanvullen. Iedere de Passages-expositie is een moment opname. Wat de kunstenaars onderling bindt zijn bewondering en respect voor elkaars werk. Zij reizen als een Big-Band rond om te laten zien dat ze, los van hun persoonlijke carrières, in gemeenschappelijk verband iets te zeggen hebben.

Deelnemende kunstenaars
Anne van As, Heike Kati Barath, Jasper de Beijer, Matthias Beckmann, Kees Bierman, Merijn Bolink, Frans Boomsma, Margreet Bouman, Maurice Braspenning, Niels Broszat, Caroline de Bruijn, Lucas Hirsch, Lidy Jacobs, Esther Jiskoot, Cees Krijnen, Pieter Kusters, Fons van Laar, Daniel Levi, Beth Namenwirth, Paul Nassenstein, Richard Neef, Ronald Ophuis, Jacobien de Rooij, Ronald Ruseler, Jerome Symons, C.A. Wertheim.

de-Passages op doortocht door het Universum Achterhoek biedt een spannende en verrassende tentoonstelling. Ook nu is het uitgangspunt een onvoorspelbare, artistieke zoektocht  naar de eigenheid van de authentieke, eigenzinnige streek tussen Randstad en Ruhrgebied. Alle 26 participerende kunstenaars exposeren één of meer werken die associatief en inhoudelijk reageren op het thema.

Nieuwe kunstenaars, nieuwe kunst, een nieuwe presentatie van de werken
De initiatiefnemers van de-Passages; C.A. Wertheim, Frans Boomsma en Ronald Ruseler hebben de tentoonstellingsruimtes ingericht. Zo zijn 6 verschillende tentoonstellingen ontstaan met ieder een eigen sfeer. In de tuin heeft Richard Neef een installatie met beeld en geluid gebouwd. Jerome Symons zijn Internal Affairs is geplaatst en heeft het indringende werk van Ronald Ophuis een plaats in de entree gekregen. Van alle kunst en kunstenaars is een verhaal te vertellen en is veel te zien. Je wordt van harte uitgenodigd om zelf te komen kijken.

Download hier de uitnodiging