Over Enny

galerie voor hedendaagse kunst

Espace Enny is een ruimte die gespecialiseerd is in hedendaagse kunst. Elk bezoek is een verrassende beleving. De galerie heeft vier expositieruimten beschikbaar waarin werk wordt getoond van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars.

In de fraai ommuurde beeldentuin versterken kunst en natuur elkaar door seizoensgebonden tentoonstellingen. De kunst is van hoge kwaliteit waarbij de persoonlijke beeldtaal van de individuele kunstenaar voor op staat. Espace Enny werkt met een vaste groep van zowel gevestigde als aankomende kunstenaars. Regelmatig wordt een nieuwe tentoonstelling samengesteld uit verschillende disciplines, zoals schilder- en tekenkunst, fotografie en film, beeldhouwkunst en installaties.

Tijdens de tentoonstellingen organiseert Espace Enny extra activiteiten zoals performances, lezingen, rondleidingen, kunstenaarsgesprekken en natuurlijk aan tafel met de kunstenaar. Espace Enny adviseert en bemiddelt bij opdrachten en collectievorming, neemt deel aan kunstbeurzen, is lid van NGA en is aangesloten bij de KunstKoopregeling van het Mondriaanfonds.

Traditie en innovatie
Traditionele kunstenaars met decennialange loopbanen hangen naast debutanten. Gepassioneerd werk van Frank van Hemert, de monumentale werken en diepe kleuren in de werken van Barbara Broekman of de veelzijdigheid van Christiaan Paul Damsté is te zien naast de ideeënrijke presentaties van de aanstormende generaties. De nieuwe lichting kunstenaars die jaarlijks de opleidingen verlaat wordt door Enny Verhey kritisch gescand op hun talent. Daaruit komen altijd weer kanshebbers. En of de girls nu Oriental of Dutch zijn, het talent is universeel. Wereldwijde verrassingen naast elkaar te zien in Laag Keppel.

Hoogwaardige kunst
Bij elke tentoonstelling blijkt opnieuw dat de kunstenaars die bij Espace Enny exposeren hun werk net zo makkelijk tonen in Laag Keppel als in Seoel, Parijs, Hamm of Berlijn. Enny Verhey neemt daarmee als galeriehouder haar eigenzinnige plaats in binnen de Achterhoekse kunstwereld, die globaal gezien reikt van Randstad tot Ruhrgebied. De kunstenaars en hun werk zijn het waard om met enige regelmaat af te reizen naar de galerie in de schijnbaar rustieke Dorpsstraat van Laag Keppel.

Kunst in kleinere kring
Wil je in alle rust de galerie bekijken of een speciale ontmoeting hebben, overleg voor een aparte afspraak kan altijd. Op kleine schaal in wat intiemere kring organiseert Espace Enny raakmomenten met de kunst en de makers ervan. Lunchen met kunstenaars, lezingen over een specifiek onderwerp, performances of concerten, het varieert naar werk en kunstenaar. Verder is er naast het geëxposeerde werk ook werk in stock. Daarvoor kun je een aparte afspraak maken om dat te bekijken. Bij aankoop is er de mogelijkheid gebruik te maken van de KunstKoopregeling van het Mondriaanfonds.