Over Enny

galerie voor hedendaagse kunst

Espace Enny is een ruimte die gespecialiseerd is in hedendaagse kunst. Elk bezoek is een verrassende beleving. De galerie heeft vier expositieruimten beschikbaar waarin werk wordt getoond van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars.

Een (inter)nationaal georiënteerde galerie, met de warme, toegankelijke sfeer van de Achterhoek: dat is Espace Enny (Laag-Keppel). Die wordt gerund door Enny Verhey. De galerie heeft geen voorkeuren voor bepaalde vormen of technieken. U treft schilderijen aan in de buurt van ruimtevullende installaties; monumentale tekeningen naast intiem kleine foto’s, en andersom natuurlijk. Ook beschikt de galerie over een eigen beeldentuin, waarin u natuurlijk ook plaats kunt nemen voor een kop koffie/thee en een goed gesprek over kunst.

Evenmin maakt de galerie onderscheid tussen gepokte en gemazelde kunstenaars, en de grootste talenten van morgen, zolang de kwaliteit maar hoog is. Elke tentoonstelling – en daarmee elke opening – is een frisse combinatie van vertrouwde en nieuwe gezichten, zowel qua kunstenaars als bezoekers. Inmiddels heeft Espace Enny vanuit Laag-Keppel een groot landelijk netwerk aangelegd, met warme contacten met kunstenaars en kunstkenners in onder meer Haarlem, Zwolle, Nijmegen, Zutphen, Amsterdam, en natuurlijk de Achterhoek.

Bijzonder is dat Espace Enny ‘haar’ kunstenaars de ruimte geeft, binnen en buiten de galerie. Diverse van hen hebben de kans gekregen en gegrepen om (mede)samensteller te worden van een tentoonstelling. Ook organiseert de galerie regelmatig bijzondere bijeenkomsten, zoals kunstenaarsinterviews en zondagochtendgesprekken. Daarbij krijgt u volop de kans om vragen te stellen aan de kunstenaars, of van gedachten te wisselen met andere bezoekers. Uiteindelijk draait het daarom bij Espace Enny: het enthousiasme over kunst delen met anderen.

Hopelijk tot snel in de galerie!