Zomer-Kamp/Non Digital Garden

28 juni
t/m
30 augustus
2009

Karin Bos en Dedden en Keizer
Een dubbeltentoonstelling met olieverf op doek van Karin Bos en ‘Toys to die for’ (objecten) van Dedden en Keizer. Zomer-Kamp was een fleurige tentoonstelling met vrolijke schilderijen en vriendelijke beelden. Voor Non Digital Garden werden in de tuin van Espace Enny een aantal sculpturen bij elkaar gebracht door beeldend kunstenaar Carel Lanters.

Karin Bos De mensen en landschappen in de schilderijen van Bos ogen op het eerste gezicht onschuldig en bijna vriendelijk. Toch zijn er open eindes in het beeld te ontdekken. Merkwaardige schaduwen en de leegte van de directe omgeving suggereren dat zich ergens mensen bevinden. Referenties aan jeugdervaringen dringen zich op. Elk schilderij vertelt een verhaal waarvan je de afloop wilt weten.

Dedden & Keizer Toys To Die For. Een serie objecten van het kunstenaarsduo Albert Dedden en Paul Keizer. Elk object bestaat uit twee delen, een Toy en een Tool. De Toy, gebaseerd op een onschuldig playmobile poppetje, de Tool een wapen afkomstig uit de serie Weapons and Jewelry. Er onstaat een verwarrende combinatie van speelgoed en wapens. Is de kinderziel niet zo onschuldig als wij denken? Kent de kinderwereld een donkere zijde?