Winterstop

21 december
t/m
28 februari
2017

Wij zijn gesloten tot en met 28 februari 2018. Tijdens de winterstop wordt er gewerkt aan uitbreiding en vernieuwing van Enny’s shop.
Neemt u af en toe een kijkje?

Het Espace Enny Kunstjaar begint in maart
De titel van de eerste expositie is INTIME – documenten van een langzame tijd. Cornelia Bruinewoud is gefascineerd door het begrip TIJD en de invloed hiervan op het landschap, de MATERIE. Haar werk gaat vooral over het onderzoek daarnaar. Ze heeft Frans Verheij uitgenodigd als mede-exposant en samen tonen ze bijna abstracte composities van een ‘solid emptiness’. Er is een side-programma voor de zondagochtend met lezingen en tafelgesprekken met een filosoof, wetenschapper en kunstenaars.

Vervolgens een groepstentoonstelling door 7 kunstenaars met thema en titel ‘Zo helder is het werkelijk zelden’ (titel gedicht Gerrit Kouwenaar). Margot de Jager en Sandra Kruisbrink hebben collega kunstenaars uitgenodigd bij dit thema. Boeiend, verrassend en nog veel meer.

De derde expositie wordt volledig ingevuld door Sibyl Heijnen. Ze vertegenwoordigde Nederland in het Palazzo Bembo in de Biënnale van Venetie 2017. Heijnen toont al datgene waarmee ze internationaal beroemd is, nl: haar ongewone materiaalgebruik en haar visuele en inhoudelijke verbanden tussen de tweezijdigheid van het leven.

De periodes tussen de exposities biedt de galerie een podium voor beeldende kunst, mode en poëzie. Nieuw talent, nieuwe carrières,  try outs, van alles wat!