Universum Achterhoek fase 2

26 april
t/m
04 juli
2014

Na de succesvolle start van de tentoonstelling-in-beweging Universum Achterhoek, het landschap en de kunst is fase 2 aangebroken.

De 3 starters van het project worden opgevolgd door Gerdien Kroes, Karin Bos, Simone Houtman, Thea Figee, Eugène Terwindt, Luuk Wilmering, Daniël Nijveld en in de galerietuin Ralph Lambertz.

Zaterdag 26 april wisselen de gegoten beelden van Erik Buijs met de glasobjecten van Thea Figee. Daniël Nijveld richt tijdelijk een klein atelier in en gaat daar werken aan een nieuw project met de werktitel: Generatie Nix II (generation X II). Rogér Walschots heeft plaats gemaakt voor schilderijen van Eugène Terwindt die samenhang van relaties die bestaan tussen een landschap en de daarin aangebrachte ordening en voorwerpen als onderwerp hebben.

Een week later komen de kunstenaars Karin Bos, Gerdien Kroes, Simone Houtman en Luuk Wilmering de gelederen versterken in de galerie en Ralph Lambertz in de galerietuin.

Nieuwe kunstenaars, nieuwe kunst, nieuwe activiteiten: interactie tussen kunstenaars en kijkers middels presentaties, demonstraties en gesprekken.

Gerdien Kroes maakt een schildering op één van de ramen in de galerie en komt een middag tekenen. Daniël Nijveld werkt een paar zondagen aan zijn project: Generation Nix II. Hij werkt aan een tekening waarop in het midden het voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht te zien is. De denker van Rodin op het dak en wat schetsen van straatcultuur en hypes, zoals skateboarding, cat breading enz. Het project gaat o.a. over een groep jonge mensen rond de 25, goed opgeleid en weinig kansen op een job. Het project is nu nog alleen een tekening maar kan zomaar uitgroeien met een object of film. Simone Houtman komt het weekend van 21 en 22 juni en maakt in de galerie een nieuwe houtskooltekening.

Download hier de uitnodiging