Power Love Attention

01 oktober
t/m
26 november
2017

Angèle Etoundi Essamba (fotografie) en Eja Siepman van den Berg (beelden) laten in hun werk zien dat het mogelijk is om krachtige emotionele waarden over te brengen door middel van esthetische kwaliteit en perfectie.

Angèle Etoundi Essamba is geboren in Douala, Kameroen. Ze groeide op in Parijs, verhuisde in de jaren 80 naar Nederland en begon hier haar carrière als fotograaf. Haar foto’s tonen haar geschiedenis, culturele invloeden, en haar gevoel voor schoonheid en esthetiek.

Eja Siepman van den Berg is de winnaar van de Wilhelminaring 2017, een belangrijke oeuvreprijs voor beeldhouwers. Ze werkt al vijftig jaar onverstoord door aan een bijzonder en consistent oeuvre. Ze begon haar carrière direct groots met het winnen van de Prix de Rome (1967). Haar nadruk ligt op de gedetailleerde uitwerking in het eindstadium.

Marly Kruytzer ziet het menselijk lichaam als een prachtige sculptuur waarop zij haar versieringsdrang kan uitleven. En dat doet zij met haar hoofd- en halssieraden. Inspiratie voor haar werk vindt ze in de kostuumgeschiedenis. Bijvoorbeeld in de puntkragen van Elisabeth I van Engeland en de molensteenkragen zoals te zien in de Nachtwacht en andere schilderijen van Rembrandt. Veel van haar sieraden zijn van het fijnste zilverdraad of van gecoat koperdraad. Maar ook met andere metalen en rubber worden de mooiste ontwerpen gemaakt. Alle sieraden zijn met de hand vervaardigd.

Zondag 1 oktober 2017 om 15 uur wordt de tentoonstelling verrassend geopend. Enny en Frans nodigen u van harte uit daarbij aanwezig te zijn.

Download hier de uitnodiging

Download hier de nieuwsbrief