Herfstsalon

01 november
t/m
17 november
2019

In de herfst beginnen de meeste mensen stiekem toch al een beetje terug te kijken op de afgelopen maanden. Het voelt toch alsof die voorbijgevlogen zijn. Onze tentoonstelling Herfstsalon biedt een selectie uit onze recente exposities, mocht u die in alle drukte gemist hebben. Ook laten we werk zien van kunstenaars die veel met ons samenwerken. Dat belooft een fijne mix van nieuw en vertrouwd. Nu de dagen weer korter en kouder worden, is er toch niets fijner dan de warmte opzoeken van oude vrienden? De galerie én haar bezoekers hebben daarom een keuze gemaakt uit de kunstenaars die ze voor het einde van het jaar nog eens terug willen zien. Onder hen zijn C.A. Wertheim, Cornelia Bruinewoud, Emmy Bergsma en Ronald Ruseler.

Maar Herfstsalon vormt ook de brug naar het nieuwe jaar. Hier ziet u een smakelijk voorproefje van ons programma van 2020: kunst van de internationaal bekende Angèle Etoundi Essamba en Sibyl Heijnen, die tonen waarom ze ver buiten onze landsgrenzen bekend zijn.

Deelnemende kunstenaars
Emmy Bergsma, Lynne Leegte, George Meertens, Niko de Wit, C.A. Wertheim, Margreet Bouman, Pieter Kusters, Cornelia Bruinewoud, Ronald Ruseler, Sibyl Heijnen, Angèle Etoundi Essamba, Chr. Paul Damsté, Frans Vendel, Frans Verheij, Arjan van Arendonk en Erik Oldenhof.

Opening
Er is een preview op 1 en 2 november; op zondag 3 november is de feestelijke opening, vanaf 15.00 uur. In echte herfststijl: dus met een vuurkorf, rode wijn en bokbier. Bovendien is er sfeervolle muziek van Duo Aelous: dwarsfluitist Jos Dingelhoff en gitarist Anna Oerlemans. Hun repertoirekeuze is die dag afgestemd op de kunstwerken van de Herfstsalon.

We hopen u in november terug te zien!

Ontmoetingen
Omdat het geen gewone expositie betreft maar een salon, zijn er in de weekenden ook bijzondere ontmoetingen gepland. Want daar is de Herfstsalon natuurlijk ook voor: bijzondere gesprekken over kunst. Het programma is als volgt:

9 november
De mogelijkheid om in gesprek te gaan met bezoekers die meedachten over de kunstenaarskeuze voor Herfstsalon. Vanaf 15:00.

10 november
Exposerende kunstenaars Margreet Boumans en Ronald Ruseler worden live geïnterviewd door galerie-assistent en kunstjournalist Maarten Buser. Vanaf 15:30.

15 november
De mogelijkheid om in gesprek te gaan met bezoekers die meedachten over de kunstenaarskeuze voor Herfstsalon. Vanaf 15:00.

16 november
Sybil Heijnen is een nieuwe naam in Espace Enny. Galeriehouder Enny Verhey zal Heijnen daarom voorstellen aan de bezoekers, waarna zij over haar eigen kunst vertelt. Vanaf 15:30.

17 november
De finissage, in de vorm van een rondleiding door exposerend kunstenaar Cornelia Bruinewoud. Ook zullen de meeste andere kunstenaars van de partij zijn. Vanaf 15:00.