Denkend aan Holland

14 oktober
t/m
15 januari
2017

Hendrik Marsman schreef in zijn beroemde gedicht ‘Denken aan Holland’ over ‘breede rivieren [die] traag door oneindig laagland gaan’; en wie denkt er niet ook aan rivieren en luchten, oevers en akkers als hij aan ons land denkt? Zou Marsman voorzien hebben dat hij zo de titel zou leveren voor een expositie in Laag-Keppel, een eiland tussen de rivier de Oude IJssel en een dode arm van die Oude IJssel? Hemelsbreed drie tot acht kilometer verwijderd van de rivieren de IJssel en de Rijn.

Rivieren en luchten, oevers en akkers – ze laten zich vertalen naar kleuren en lijnen in een expositie waar het abstracte de uitdrukking is. In Espace Enny zal werk van vijf abstract werkende kunstenaars te zien zijn. Zij laten zien dat abstracte kunst helemaal niet van de wereld losgesneden hoeft te zijn, maar juist kan wortelen in de realiteit. Misschien kunt u in hun schilderijen wel Marsmans ‘boomgroepen, dorpen, geknotte torens, kerken en olmen’ terugzien.

De tentoonstelling is 14 oktober gestart met de kunstenaars Erik Oldenhof, André Geertse, Jeroen van Herten, George Meertens en Frans Vendel.

Op zondag 27 november om 15.00 uur wordt de officiële start van de expositie geopend met een korte inleiding door Enny Verhey. Daarna volgen poëzievoordrachten van Maarten Buser (dichter/recensent) en Hans Mellendijk (dichter/columnist). U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Download hier de uitnodiging