Home » Kunstenaars » Ronald de Ceuster

Ronald de Ceuster

Ronald de Ceuster is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, afdeling vrije kunst in 1992. Ronald de Ceuster exposeert op veel plekken en vaak op bijzondere locaties.

Je zou kunnen zeggen dat Ronald de Ceuster de wereld ‘overtrekt’, zoals we dat vroeger als kind deden: met een stift en calqueerpapier trokken we de contouren van een afbeelding over, waardoor een vereenvoudigde versie van het origineel ontstond. De Ceuster doet dit in het groot. Hij ‘betekent’ de ruimte. Met purschuim accentueert hij ruimtelijke structuren en constructies, zoals vloeren, muren en plafonds. Hij benadrukt de dingen waar we meestal niet al te veel aandacht aan schenken en laat ons de ruimte op een andere manier ervaren. Het is letterlijk tekenen, maar ook betekenis geven aan iets, aan het onopvallende. De ruimte bepaalt de vorm en is tegelijk ook drager van de driedimensionale tekening.

Ronald de Ceuster herhaalt wat reeds bestaat en geeft het onopvallende betekenis door het te benadrukken. De installaties zijn zowel ruimtelijke tekeningen als ruimtelijke betekenisgeving. Zijn werk is locatie gebonden en altijd tijdelijk en eenmalig.« Terug naar het overzicht

Espace Enny  |  Dorpsstraat 14  |  6998 AB Laag Keppel  |  0314 381808  |  [email protected]  |  www.espaceenny.nl