Home » Kunstenaars » Lee Eun Young

Lee Eun Young

Lee Eun Young is geboren in 1954 in Pusan, Zuid Korea. Op dit moment woont ze in en werkt ze in Arnhem en Amsterdam. Ze heeft haar opleiding genoten op de Ecole des Beaux Arts in Parijs tussen 1978-1981 en de Hung-Ik Universiteit in Seoul tussen 1976 en 1972.

Lee Eun Young maakt poëtische installaties, met daarin objecten en schilderijen die vaak verwijzen naar een zoektocht in het verleden. Zo ook haar installatie in de duotentoonstelling Ruimte voor Gedachten samen met kunstenares Lique Schoot bij galerie Espace Enny.

De installaties van Lee Eun Young bestaan uit verschillende elementen waarin elk onderdeel een eigen verhaal vertelt. De installatie bundelt verschillende verhalen samen tot een nieuw hoofdstuk. Op deze wijze is elke tentoonstelling met werk van Lee Eun Young wellicht het best getypeerd. Zo'n presentatie doet altijd een beroep op de basis kenmerken van de beeldende kunst. Alles onderhoudt immers een voortdurende relatie met de aspecten van ruimte, er steeds weer nieuwe verbanden worden gelegd, wat leidt tot de noodzakelijke conceptie van tijdloosheid.

Een oude foto krijgt een nieuwe lading door middel van een subtiele ingreep door Eun Young. Er ontstaat een gevoel van een vleugje magie op het moment waarop de materie zich dematerialiseert en overgaat in een nieuwe samenhang. Die samenhang maakt deel uit van de wereld die zich bij Eun Young als een voortgaande stroom ontwikkelt. Zo'n wereld bestaat bij de voortdurende terugkoppeling van herinneringen. Maar herinneringen vervagen en versmelten met andere waarnemingen of misschien met dromen. Dat wat er ooit was keert evenwel nooit terug, maar het vlijt zich noodzakelijkerwijs in nieuwe verbanden. Lee Eun Young schept op deze wijze onnavolgbare unica waarin het avondland beschenen wordt door de morgenzon en waar de avondzon ondergaat boven het land van morgen.« Terug naar het overzicht

Espace Enny  |  Dorpsstraat 14  |  6998 AB Laag Keppel  |  0314 381808  |  [email protected]  |  www.espaceenny.nl