Home » Kunstenaars » Karin Bos

Karin Bos

Karin Bos (1966) is in 1989 afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien werkt ze als beeldend kunstenaar in Amsterdam. Haar specialisaties zijn schilderen, tekenen en grafiek. 

Op het eerste gezicht is het beeld dat het werk van Karin Bos oproept een aangename wereld. Helder kleurgebruik en motieven die regelmatig aan de kindertijd refereren dragen daartoe bij. Echter, licht absurde dissonanten en fricties roepen vervolgens vragen op die onbeantwoord blijven. De mens staat centraal in het werk van Karin Bos. Met name zijn eigenaardigheden en onderlinge (machts-)verhoudingen hebben haar belangstelling. Haar werk behandelt sociologische onderwerpen zoals macht en seksualiteit die door Bos met humor gepresenteerd worden. In het recente werk van Karin Bos spelen jonge vrouwen de hoofdrol. Zij zijn krachtig, en kwetsbaar, gevaarlijk en onschuldig, uitdagend en ontroerend tegelijk. Enkele series die Karin Bos gerealiseerd heeft zijn: Feel Good, Showgirls, Gamegirls en Fairyqueens. In het meest recente werk verschuift de focus van eenlingen naar groepjes met onduidelijke gedragscodes, onneembare vestingen voor de buiten- staander.

Soms zijn de personen helemaal niet meer in beeld, maar hun aanwezigheid is nog wel voelbaar. Deze werken verkrijgen hun suspense niet meer door de handeling of uitstraling van de hoofdpersoon, maar door het kleurgebruik en de schilderstoets. Het buitenleven en de natuur spelen een grotere rol dan voorheen. De titel van deze serie in wording is “A trip to the countryside”.

Voor meer informatie of werk, kijk dan op www.karinbos.info« Terug naar het overzicht

Espace Enny  |  Dorpsstraat 14  |  6998 AB Laag Keppel  |  0314 381808  |  [email protected]  |  www.espaceenny.nl