Home » Kunstenaars » Jochem op ten Noort

Jochem op ten Noort

Jochem op ten Noort (1976) heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op het schilderen van landschappen en abstracte werken. Deze schijnbaar tegenovergestelde thema’s zijn zichtbaar met elkaar verbonden doordat hij de landschappen voorziet van een abstract patroon.

Patronen die orde en balans met zich meebrengen, of juist complexe of werkelijk aanwezig in de natuur.  Allerlei soorten patronen vormen het uitganspunt in zijn werk.

De abstracte schilderijen zijn opgebouwd uit ruiten, ovalen en andere vormen. Repeterend of juist gespiegeld. De nauwgezette, systematische en consequente werkwijze van Op ten Noort is duidelijk zichtbaar. Meten en rekenen liggen ten grondslag aan de schilderijen. Zichtbaar, merkbaar en voelbaar.

De landschappen zijn groot van formaat en gebaseerd op foto’s door de kunstenaar genomen. Berglandschappen en rotspartijen hebben zijn voorkeur. De foto’s vormen echter niet de basis van de schilderijen maar een abstract patroon dat als eerste op het doek wordt aangebracht. Vervolgens zoekt de kunstenaar in zijn archief naar een landschap dat past bij het abstracte patroon. Deze heel eigen wijze van het combineren van landschappen met abstracte patronen resulteert in eigenzinnige verrassende werken.

Voor meer informatie of werk, kijk op dan www.jochemoptennoort.nl« Terug naar het overzicht

Espace Enny  |  Dorpsstraat 14  |  6998 AB Laag Keppel  |  0314 381808  |  info@espaceenny.nl  |  www.espaceenny.nl