Home » Kunstenaars » Hellen Abma

Hellen Abma

Hellen Abma (1975) is in 1998 afgestudeerd aan de Kunstacademie Constantijn Huygens Kampen. Vanaf dat moment werkt ze als beeldend kunstenaar en is haar werk in veel tentoonstellingen te zien.

Hellen Abma beschrijft haar tekeningen als ‘figuratief, vaak theatraal en verhalend’. Inspiratiebronnen zijn onder meer de natuur, mythes, fabels, persoonlijke ervaringen en nieuwsberichten. Door die te combineren weet ze vaak ongrijpbare thema’s te visualiseren. De laatste jaren zijn de natuur en klimatologische veranderingen een belangrijk terugkerend thema in haar werk, waarin ze een bijzondere mogelijkheid tot reflectie en bewustwording kan realiseren bij de kijker. Zonder belerend of dogmatisch te zijn, neemt ze de beschouwer mee in haar werkelijkheid. Met gemengde technieken op papier creëert ze een tegenstelling tussen vorm en inhoud; daarmee roept het werk van Abma zowel verwondering als ongemak op.

'Hellen Abma kan verhalend en figuratief zijn zonder illustratief te worden. Haar werk leest als een gedicht: er staat meer dan er staat!'

Kijk voor meer informatie of werk op www.hellenabma.com« Terug naar het overzicht

Espace Enny  |  Dorpsstraat 14  |  6998 AB Laag Keppel  |  0314 381808  |  info@espaceenny.nl  |  www.espaceenny.nl