Home » Kunstenaars » Angèle Etoundi Essamba

Angèle Etoundi Essamba

Angèle Etoundi Essamba geboren in Douala, Kameroen. De fotografe is opgegroeid in Parijs waar ze met haar familie woonde vanaf haar tiende levensjaar. In 1982 verhuisde ze naar Amsterdam. Daar heeft ze de Nederlandse Fotovakschool afgerond en begon ze aan haar carrière als fotografe.

Het werk van Etoundi Essamba laat zien dat het mogelijk is om krachtige emotionele en spirituele waarden over te brengen op de beschouwer door middel van formele esthetische kwaliteit. Haar foto’s laten dialogen zien tussen mannen en vrouwen, vorm en inhoud, lichaam en geest en Afrika en de wereld. Haar werk biedt een tijdloze visualisatie van universele symbolen en wijsheden. Bij het creëren van haar werk wordt ze gedreven door haar geschiedenis, culturele invloeden, diverse perspectieven en een persoonlijk gevoel voor esthetiek.

Etoundi Essamba heeft internationale erkenning gekregen met solo- en groepsexposities. Sinds haar eerste expositie in 1985 in Maison Descartes in Amsterdam, zijn er veel gevolgd in Afrika, Europa, en de Verenigde Staten.

Het werk van Angèle Etoundi Essamba is tevens vertegenwoordigd in veel publieke en privé collecties. Ze woont en werkt tegenwoordig nog steeds in Amsterdam.

Voor meer informatie of werk, kijk dan op www.essamba-art.com« Terug naar het overzicht

Espace Enny  |  Dorpsstraat 14  |  6998 AB Laag Keppel  |  0314 381808  |  [email protected]  |  www.espaceenny.nl