Home » Kunstenaars » Cornelia Bruinewoud

Cornelia Bruinewoud

Cornelia Bruinewoud studeerde aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht.

Haar werk is vooral een onderzoek naar tijd en de invloed hiervan op het landschap, de materie. De vormen die ontstaan en verdwijnen, de sporen van stilstand en beweging.
Met haar conceptuele benadering van deze relatie tussen tijd en materie maakt zij, soms in samenwerking met filosofen en natuurwetenschappers, zowel ruimtelijk werk als schilderijen.

De schilderijen zijn vaak monumentale, bijna abstracte composities van een ‘solid emptiness’. Rotsen, bergen, desolate landschappen verwijzen naar een tijd die stil lijkt te staan. Een bijna-eeuwigheid tegenover de waan van de dag. Confronterend en leeg. Tegelijk zijn haar composities intens en soms zelfs uitbundig te noemen. Levendig door kleurgebruik en verschillende structuren. De installatie WachtenOpDeBergen-Continuum, over een langzaam verstrijkende tijd, was in de galerie te zien tijdens de expositie Spotlight 2015. Cornelia Bruinewoud woont in Duitsland, heeft haar atelier in Nijmegen en exposeert regelmatig in Nederland, Duitsland en daar buiten.

Kijk voor meer informatie of werk op www.corneliabruinewoud.nl« Terug naar het overzicht

Espace Enny  |  Dorpsstraat 14  |  6998 AB Laag Keppel  |  0314 381808  |  [email protected]  |  www.espaceenny.nl