Home » Kunstenaars » Carel Lanters

Carel Lanters

Carel Lanters (Didam 1955) is een Nederlandse Beeldend kunstenaar. Naast vrij werk zoals tekeningen, beelden en akoestische performances realiseert hij opdrachten voor monumentale werken in de openbare ruimte en is hij actief als curator van groepstentoonstelling. Daarnaast was hij vele jaren als docent sculptuur verbonden aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem. Lanters woont en werkt in Arnhem.

Lanters gebruikt elementen uit de natuur en cultuur als aanleiding - inspiratie om beelden te maken. Hij selecteert bestaande voorwerpen (takken, flessen, bladeren e.d.) combineert deze met een ander voorwerp en zet het om in een ander materiaal bijvoorbeeld brons of hout. Het concept bepaalt de uitwerking. Voor een aantal complexe situaties maakte hij monumentale werken. Maar ook integreert hij zijn kunst in het dagelijkse leven, door bijvoorbeeld straatmeubilair op een nieuwe wijze te rangschikken of te vervormen.

De veelzijdige kunstenaar Lanters verblijft met regelmaat op een eiland aan de Ierse westkust, waar hij zich verdiept in de beroemde boeken van o.a. Kells en Durrow, oude tekens reconstrueert en waar hij zijn kennis en kunde van de Uilleann Pipes vergroot.« Terug naar het overzicht

Espace Enny  |  Dorpsstraat 14  |  6998 AB Laag Keppel  |  0314 381808  |  [email protected]  |  www.espaceenny.nl