Home » Kunstenaars » Erik Buijs

Erik Buijs

Beeldhouwer, afgestudeerd aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda en de Hogeschool voor de kunsten Arnhem.

Buijs is vooral bekend om zijn mensfiguren gegoten in beton, brons en aluminium. Hij vormt zijn beelden veelal uit klei of was, of snijdend in piepschuim. Zijn beelden zijn geen gepolijste waarnemingen naar de werkelijkheid maar gestolde gedachten over diezelfde werkelijkheid. Gestold verwijst niet alleen naar de gegoten eindproducten maar ook naar de luchtigheid en snelheid waarmee Buijs zijn gedachten in kunstwerken omzet. Sporen van het boetseren, duimdrukken – vegen – messnedes, dat alles is een onderdeel van zijn handschrift. Alles wordt zorgvuldig in balans gebracht.

Erik Buijs zegt: "Bij gebrek aan betere beeldmiddelen kies ik uiteindelijk toch altijd weer voor figuratieve beelden. Hiermee kan ik het beste mijn visie op een gegeven plek of opdracht weergeven. Mijn beelden hebben vrijwel dezelfde karaktereigenschappen als hun maker: vol zelfspot met een kritische houding naar hun omgeving. Mijn beelden zijn geen illustraties van een verhaal, het verhaal begint juist bij die beelden!"« Terug naar het overzicht

Espace Enny  |  Dorpsstraat 14  |  6998 AB Laag Keppel  |  0314 381808  |  [email protected]  |  www.espaceenny.nl