Home » Kunstcarambole

De zesde Kunstcarambole

Zondag 21 mei 2017

De 6e Kunstcarambole is in aantocht! Op 21 mei is het zover. De mooiste galerieën - elk mét eigen atelier – in de omgeving bezoeken en tegelijkertijd die omgeving zelf zien? Ga dan mee op onze Kunstcarambole, die bezoekers uit de hele provincie trekt. Deze route leidt u langs galerie Espace Enny (Laag-Keppel), galerie de Bisschop (Hummelo) en galerie/monument De Witte Hemel (Drempt). In De Witte Hemel is op een openbare schilderles te aanschouwen met leden van De Schilderkring. U kunt hieraan ook zelf deelnemen, van 13:00 tot 17:00. Graag van tevoren opgeven. Daarnaast is er het nieuwste werk van Cees Roorda en Liesbeth Pieterse te zien. In galerie de Bisschop is een groepsexpositie met schilderijen van Ineke van Schijndel en Laura Wijsman, geïmpregneerde objecten van Willemijn van der Spiegel, en bronzen sculpturen van Mariëtte Schouten. Van der Spiegel zal aan de hand van voorbeelden uitleg geven over het ontstaan van haar werk. Bij Espace Enny is een solotentoonstelling van Christiaan Paul Damsté te zien. Het is een terugblik op zijn vroege werk, waarin de invloed van de Zero-beweging herkenbaar is. Te zien zijn de beroemde wasknijperreliëfs, samengestelde schilderijen en collages.

Er is geen vaste volgorde voor het galeriebezoek. Plant u gerust uw eigen route. Op elke locatie worden een hapje en een drankje geserveerd. U bent vanaf 13:00 welkom.

Programma 21 mei
Bij De Witte Hemel
is het nieuwste werk van Cees Roorda en Liesbeth Pieterse te zien. Daarnaast kunt u een openbare schilderles van De Schilderkring bezoeken en indien gewenst meedoen. Deelname kost €40,-. U wordt verzocht uw eigen schilderspullen mee te nemen; olieverf graag met geurloze terpentine.

Bij de Bisschop is een groepsexpositie met werk van Ineke van Schijndel, Laura Wijsman, Mariëtte Schouten en Willemijn van der Spiegel. Van der Spiegel zal u meer vertellen over het ontstaan van haar kunst. Schouten zal desgewenst het proces van klei naar brons uitleggen.

Bij Espace Enny is de expositie Paul Damsté. Retrospectief 1965-1985 te zien. Deze solotentoonstelling van Paul Damsté richt zich op zijn vroege werk, waarin de invloed van Zero duidelijk terug is te zien. De tentoonstelling is wegens succes verlengd t/m 28 mei.

Over de Kunstcarambole
Op elke derde zondag van de maand kunt u terecht voor een culturele trip door de westelijke kant van de gemeente Bronckhorst. U wordt geleid langs galerie Espace Enny (Laag-Keppel), galerie de Bisschop (Hummelo) en galerie/monument De Witte Hemel (Drempt). Alle drie locaties zijn niet alleen uniek en op zichzelf al bezienswaardig, maar zijn bovendien ook uitstekend te bereiken, via auto of natuurlijk op de fiets.

Over de galerieën
Galerie de Bisschop, Galerie Espace Enny en Galerie De Witte Hemel hebben hun heel eigen stijl, invulling en selectie aan kunstenaars en vullen elkaar zo aan. Met z’n drieën tonen ze het hele kunstpalet van abstractie tot figuratie, van tekeningen tot fotografie, van ‘plat’ tot driedimensionaal. Realistische kunst vindt u in Galerie de Bisschop, waar het thema dier en landschap de boventoon vormen. Erg toepasselijk voor deze bijzondere locatie: een voormalige, omgebouwde koeienstal. Er is tevens een mooie tuin, net als bij Espace Enny. Dáár kunt u terecht voor zeer moderne en hedendaagse kunst, waar veel abstract werk te zien is. De Witte Hemel in Drempt bevindt zich eveneens op een speciale plaats: de locatie is namelijk letterlijk een monument. In de prehistorie was dit een gewijde plaats, waar in de prehistorie recht werd gesproken. In deze galerie is figuratieve en realistische kunst te zien, met een nadruk op dieren en portretten. Laat u gerust verrassen door kunst die eerst niet bij uw smaak aan leek te sluiten.

Download hier de folder

Espace Enny  |  Dorpsstraat 14  |  6998 AB Laag Keppel  |  0314 381808  |  info@espaceenny.nl  |  www.espaceenny.nl