Home » Kunstcarambole

Kunstcarambole

Zondag 16 juli 2017

Bij Espace Enny is de tentoonstelling KUNSTDIER te zien
Een groepstentoonstelling waar het onderwerp, DIER IN DE KUNST, in verschillende vormen en technieken te zien is. Zowel in de galerie als in de beeldentuin.

Extra aandacht, tijdens de kunstcarambole, voor beeldend kunstenaar Ronald Ruseler
Maarten Buser, galerie-assistent en voor vanmiddag uw gastheer, heeft uit de getoonde kunstwerken zijn favoriet gekozen, namelijk: De condor van Ronald Ruseler. Kom kijken, bent u het met hem eens of kiest u een ander favoriet werk, laat het weten.

Vandaag, 11 juli heeft Ruseler nog een nieuw werk voor de tentoonstelling gebracht
Een tekening. Vogels boven zee, nabij Dutch Harbour. Een tekening waarbij het even duurt eer je ziet wat je ziet. Klinkt raadselachtig? Geef uw mening.

Galerie ‘de Bisschop’ toont haar zomertentoonstelling met schilderijen, keramiek en de bronzen diersculpturen van Mariëtte Schouten. www.galeriedebisschop.nl

Galerie en Monument De Witte Hemel in Drempt is werk te zien van de kunstschilders Liesbeth Pieterse en Cees Roorda. www.atelierdewittehemel.nl

Over de Kunstcarambole
Op elke derde zondag van de maand kunt u terecht voor een culturele trip door de westelijke kant van de gemeente Bronckhorst. U wordt geleid langs galerie Espace Enny (Laag-Keppel), galerie de Bisschop (Hummelo) en galerie/monument De Witte Hemel (Drempt). Alle drie locaties zijn niet alleen uniek en op zichzelf al bezienswaardig, maar zijn bovendien ook uitstekend te bereiken, via auto of natuurlijk op de fiets.

Over de galerieën
Galerie de Bisschop, Galerie Espace Enny en Galerie De Witte Hemel hebben hun heel eigen stijl, invulling en selectie aan kunstenaars en vullen elkaar zo aan. Met z’n drieën tonen ze het hele kunstpalet van abstractie tot figuratie, van tekeningen tot fotografie, van ‘plat’ tot driedimensionaal. Realistische kunst vindt u in Galerie de Bisschop, waar het thema dier en landschap de boventoon vormen. Erg toepasselijk voor deze bijzondere locatie: een voormalige, omgebouwde koeienstal. Er is tevens een mooie tuin, net als bij Espace Enny. Dáár kunt u terecht voor zeer moderne en hedendaagse kunst, waar veel abstract werk te zien is. De Witte Hemel in Drempt bevindt zich eveneens op een speciale plaats: de locatie is namelijk letterlijk een monument. In de prehistorie was dit een gewijde plaats, waar in de prehistorie recht werd gesproken. In deze galerie is figuratieve en realistische kunst te zien, met een nadruk op dieren en portretten. Laat u gerust verrassen door kunst die eerst niet bij uw smaak aan leek te sluiten.

Download hier de folder

Espace Enny  |  Dorpsstraat 14  |  6998 AB Laag Keppel  |  0314 381808  |  info@espaceenny.nl  |  www.espaceenny.nl